Top cârți vâdute în 2022
- By : Online Editor Stiri
- Category : Wow

nt finalistele topului Celor mai bune cărți din 2022. De la romane de ficțiune, la thrillere, biografii și povești uimitoare, toate compun lista celor mai captivante și apreciate cărți din 2022.
Care a fost cartea voastră preferată și ce aveți pe lista de lectură pentru 2023?
Vladimir, de Julia May Jonas

Povestitoarea este o apreciată profesoară de engleză de colegiu al cărei soț, de asemenea, profesor, este investigat pentru relații nepotrivite cu fostele lui studente. Cuplul are o înțelegere tacită în privința relațiilor lor extramaritale, dar, cu noile acuzații, viața lor devine din ce în ce mai complicată. Lucrurile devin și mai incomode când povestitoarea se îndrăgostește de Vladimir, un tânăr romancier apreciat, care tocmai sosește în campus.
Moon Witch, Spider King, de Marlon James

Este cea de-a doua carte din trilogia Dark Star, scrisă de Marlon James, în care este reluată bătălia din primul volum, Black Leopard, Red Wolf, din perspectiva vrăjitoarei de demult, personajul negativ din prima parte.
O poveste plină de acțiune și de aventură scrisă în maniera captivantă a lui James.
Trust, de Hernan Diaz

În New York-ul anilor 20, Benjamin, un magnat de pe Wallstreet, și Helen, fiica unor artistocrați excentrici, se află în prim-planul scenei sociale. Dar cum au obținut cei doi averea în care se scaldă? Aceasta esteî ntrebarea aflată în centrul unui roman din 1937, intitulat Bonds (Legături), pe care a citit-o toată protipendada new-yorkeză, poveste bazată pe spusele finanțatorului Andrew Bevel. În carte se află patru fire narative, iar toate se luptă pentru aflarea adevărului – un puzzle literar despre putera și averea americană.
The Palace Papers: Inside the House of Windsor—the Truth and the Turmoil, de Tina Brown

The Palace Papers reia povestea din locul în care a fost lăsată în volumul Diana Chronicles, scris de aceeași autoare. The Palace Papers începe cu felul în care Casa Windsor s-a reinventat după moartea tragică Dianei. Brown documentează moartea Reginei Mamă și a surorii Reginei Elisabeta a II-a, căsătoria Prințului Charles cu Camilla Parker Bowles și ascensiunea lui Kate Middleton, dar și decizia Prințului Harry și a lui Meghan Markle de a părăsi Casa Regală Britanică. O dramă regală a secolului 21.
Sea of Tranquility, de Emily St. John Mandel

Este cea mai recentă carte scrisă de autoarea volumului Station Eleven despre călătoria în timp și despre cum oamenii vor locui pe lună. Emily St. John Mandel se pricepe de minune să construiască din cuvinte o lume bazată pe idei care se bat cap în cap și să obțină un rezultat încântător și repulsiv deopotrivă. Imposibil de uitat.
The Candy House, de Jennifer Egan

The Candy House reia niște idei prezentate tot într-o carte de-ale lui Egan, A Visit From the Goon Squad, dar volumul de fața nu este tocmai un sequel. Romanul spune povestea luptei de propritetate asupra conștiinței umane, a pericolelor tehnologiei și a puterii familiei de-a lungul generațiilor și epocilor.
Olga Dies Dreaming, de Xochitl Gonzalez

Este romanul de debut al lui Xochitl Gonzalez, despre o organizatoare de nunți din înalta societate new-yorkeză și a fratelui ei politician, și explorează ceea ce se află dincolo de imaginea unor vieți aparent perfecte. Pe măsură ce Olga organizează evenimente de neuitat pentru clienții ei bogați și puternici, propria ei viață devine din ce în ce mai puțin captivantă, mai ales când mama ei înstrăinată reapare în peisaj, iar dezastrele naturale amenință cu distrugerea locurilor din care provine familia ei – punânand în pericol atât trecutul cât și viitorul.
Shy: The Alarmingly Outspoken Memoirs of Mary Rodgers, de Mary Rogers si Jessie Green

Sunt puține romane autobiografice despre care să simți că transmit cu adevărat substanță și informații necunoscute, iar volumul de față este unul dintre ele. Compozitoarea și autoarea Mary Rogers scrie, alături de Jesse Green, despre umor, conștiință și oferă într-o manieră unică amănunte despre show-business, societate, familie, prieteni, dușmani și despre a face ceea ce iubești – mai ales când nimeni nu te apreciază. De asemenea, oferă o perspectivă nemaîntâlnită asupra elitei culturale din New York-ul secolului 20.
Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, de Gabrielle Zevin

Titlul cărții provine din celebrul monolog din Macbeth și este o poveste sensibilă despre prietenie. Povestea îi urmărește pe prietenii din copilarie Sam și Sadie pe parcurusul unei perioade de 30 de ani și arată cum aceștia creează un joc video de succes în anii 90 și ce urmează după ce aceștia cunosc bogăția, succesul și faima. Teme precum eșecul, dizabilitățile și dragostea sunt întâlnite pe parcursul poveștii, iar intriga țesută inteligent de Zevin, la fel ca și alegerile ei narative fac ca această carte să se numere printre cele mai bune apariții din 2022.
Mai multe informații aici.