Un nou centru de sprijin din București va furniza servicii educaționale copiilor vulnerabili ucraineni și români

Actual

BUCUREȘTI, 8 septembrie 2022. Un nou centru de sprijin pentru copii refugiați și copii români a fost inaugurat joi de către Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Asociația Anaid și UNICEF în România. Aflat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 6A, noul Centru de sprijin pentru copii și femei va primi copii ucraineni pe timpul zilei pentru ca aceștia să participe la cursurile online, conform curriculumului ucrainean, furnizând de asemenea activități educaționale non-formale și lecții de limba română.

Copiii refugiați aflați în București, care nu sunt înscriși în sistemul școlar românesc, au nevoie să continue educația preșcolară și educația online după curriculumul școlar ucrainean. De asemenea, copiii români provenind din familii vulnerabile au nevoie de suport pentru a accesa educația. În același timp, părinții lor au nevoie de susținere, astfel încât copiii să poată învăța într-un mediu sigur și plăcut. Centrul de sprijin pentru copii și femei Pipera, organizat cu ajutorul municipalității și al partenerilor săi, creează premisele ca toți copiii vulnerabili să acceseze serviciile educaționale de calitate de care au nevoie, să își dezvolte abilitățile socio-emoționale și să își facă noi prieteni”, a declarat Viceprimarul Municipiului București, Horia Tomescu.

Prin intermediul acestui centru, Asociația Anaid și DGASMB, cu susținerea UNCEF, furnizează de asemenea acces la grădiniță și servicii de after-school. După ce participă la cursurile online din curriculumul ucrainean, în a doua parte a zilei, copiii sunt implicați în activități educaționale non-formale și învață limba română. Pe timpul zilei, copiii primesc mese și gustări. Numărul total al copiilor ucraineni care vor beneficia de serviciile furnizate în centrul de sprijin până la finalul anului este 150.

Toți copiii au dreptul la o educație incluzivă de calitate și, împreună cu partenerii noștri instituționali și din societatea civilă, lucrăm pentru a ne asigura că refugiații ucraineni copii din România își pot continua educația în școli românești sau online, în concordanță cu curriculum-ul ucrainean, împreună cu profesorii și colegii lor ucraineni. În același timp, oferim suport astfel încât copiii să poată învăța limba română sau să se poată juca cu prietenii lor, în timp ce părinții își pot câștiga existența știindu-și copiii într-un mediu sigur. Centrul încurajează de asemenea incluziunea socială, aducând împreună, într-un spațiu prietenos, copii români și ucraineni deopotrivă”, a afirmat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Ne bucurăm să lucrăm cu Primăria București, DGASMB și UNICEF în acest proiect. Ca parte a societății civile, am susținut măsurile de răspuns pentru refugiați încă din primele zile ale crizei. Cu susținerea partenerilor noștri, în ultimele luni, am organizat o școală de vară în cadrul căreia am furnizat lecții de limba română copiilor ucraineni și servicii de after-school. Pentru copiii refugiații în București care au revenit la școala online, susținerea noastră va fi esențială în vederea continuării educației și pentru a-i încuraja să-și facă noi prieteni”, a spus Diana Alexandroae, Președinte al Asociației Anaid.

Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.
Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.
Wow
Prea Respectabilul Frate George Ivașcu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România: „100 de ani de la adoptarea Constituției masonice din 1923 și 30 de ani de la reaprinderea Luminilor Marii Loji Naționale din România (24 ianuarie 1993)”

Anul 2023 aduce cu sine o serie de aniversări în Francmasoneria română, pe care Marea Lojă Națională din România le onorează prin activități specifice și manifestări științifice și culturale. Treptele succesive parcurse în devenirea ei suverană, au impus Francmasoneria nu doar ca martoră a înfăptuirii Statului nostru național de la …

Comunicate de presa
Technium Science acquired MDPI raising anti-monopoly concerns

Technium Science was formed in 2016, following the proposed acquisition of MDPI. Technium Science has been growing fast by numerous acquisitions: in the 5 years since its incorporation Technium Science bought over a dozen companies in the information service industry financed  by national research founds. Despite raising anti-monopoly concerns, in some cases …

Auto
Imprumut cu garantie auto

Tot mai multe persoane apeleaza la sistemul de amanet auto pentru a obtinute un imprumut urgent, extrem de simplu, cu minima birocratie. Practic, mergi la AutoKredit cu actele masinii, cartea ta de identitate si evident masina, semnezi contractul si primesti banii in aceeasi zi. Poti alege perioada pe care doresti …