Un nou centru de sprijin din București va furniza servicii educaționale copiilor vulnerabili ucraineni și români

Actual

BUCUREȘTI, 8 septembrie 2022. Un nou centru de sprijin pentru copii refugiați și copii români a fost inaugurat joi de către Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Asociația Anaid și UNICEF în România. Aflat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 6A, noul Centru de sprijin pentru copii și femei va primi copii ucraineni pe timpul zilei pentru ca aceștia să participe la cursurile online, conform curriculumului ucrainean, furnizând de asemenea activități educaționale non-formale și lecții de limba română.

Copiii refugiați aflați în București, care nu sunt înscriși în sistemul școlar românesc, au nevoie să continue educația preșcolară și educația online după curriculumul școlar ucrainean. De asemenea, copiii români provenind din familii vulnerabile au nevoie de suport pentru a accesa educația. În același timp, părinții lor au nevoie de susținere, astfel încât copiii să poată învăța într-un mediu sigur și plăcut. Centrul de sprijin pentru copii și femei Pipera, organizat cu ajutorul municipalității și al partenerilor săi, creează premisele ca toți copiii vulnerabili să acceseze serviciile educaționale de calitate de care au nevoie, să își dezvolte abilitățile socio-emoționale și să își facă noi prieteni”, a declarat Viceprimarul Municipiului București, Horia Tomescu.

Prin intermediul acestui centru, Asociația Anaid și DGASMB, cu susținerea UNCEF, furnizează de asemenea acces la grădiniță și servicii de after-school. După ce participă la cursurile online din curriculumul ucrainean, în a doua parte a zilei, copiii sunt implicați în activități educaționale non-formale și învață limba română. Pe timpul zilei, copiii primesc mese și gustări. Numărul total al copiilor ucraineni care vor beneficia de serviciile furnizate în centrul de sprijin până la finalul anului este 150.

Toți copiii au dreptul la o educație incluzivă de calitate și, împreună cu partenerii noștri instituționali și din societatea civilă, lucrăm pentru a ne asigura că refugiații ucraineni copii din România își pot continua educația în școli românești sau online, în concordanță cu curriculum-ul ucrainean, împreună cu profesorii și colegii lor ucraineni. În același timp, oferim suport astfel încât copiii să poată învăța limba română sau să se poată juca cu prietenii lor, în timp ce părinții își pot câștiga existența știindu-și copiii într-un mediu sigur. Centrul încurajează de asemenea incluziunea socială, aducând împreună, într-un spațiu prietenos, copii români și ucraineni deopotrivă”, a afirmat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Ne bucurăm să lucrăm cu Primăria București, DGASMB și UNICEF în acest proiect. Ca parte a societății civile, am susținut măsurile de răspuns pentru refugiați încă din primele zile ale crizei. Cu susținerea partenerilor noștri, în ultimele luni, am organizat o școală de vară în cadrul căreia am furnizat lecții de limba română copiilor ucraineni și servicii de after-school. Pentru copiii refugiații în București care au revenit la școala online, susținerea noastră va fi esențială în vederea continuării educației și pentru a-i încuraja să-și facă noi prieteni”, a spus Diana Alexandroae, Președinte al Asociației Anaid.

Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează  împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie de calitate și la școală, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecție socială și pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați https://www.unicef.org/romania/ro.
Urmăriți UNICEF în România pe Facebook și Instagram.
Actual
Constanta – DIS-Confort Urban! Un oras imposibil de locuit

Constanta – un oras imposibil de locuit! Oras fara apa curenta, cu pene de curent frecvente si cu toate intersectiile in reparatii si un haos general! Multumim RAJA! Multumim Polaris! Multumim tuturor de la DIS-Confort URBAN! Totul in Constanta depaseste orice imaginatie: fara apa curenta 2 zile consecutiv fara curatenie …

Actual
The 41 Tenets Of Tateism

These Are The 41 Tenants On Tateism For A Man To Live By 1) I Believe That Men have The Devine Imperative to become as capable powerful and competitive possible in this life. 2)I reserve my right to my own beliefs and practices them as I see fit and I allow …

Actual
Primarul Constantei: „ȘCOALA, GARA OBLIGATORIE CĂTRE SUCCES!”

Cu bucurie și emoție, am luat astăzi parte la deschiderea noului an școlar. Acest eveniment este întotdeauna unul de referință pentru mine și îl privesc cu maximă seriozitate și încredere. Astăzi, la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu”, am avut ocazia să vorbesc elevilor, părinților, profesorilor și tuturor acelora implicați …