VIDEO. Cum a fost filmată Kovesi în timpul ședinței CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, marți, solicitarea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, (n. Sfântu GheorgheRomânia) este procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), poziție pe care o deține din 2013. Înainte de această funcție, Kövesi a fost Procuror General al României pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr Procuror General din istoria României. Ea este, de asemenea, singurul funcționar public care a deținut funcția de Procuror General pe toată durata mandatului său.[1]

Kövesi a fost descrisă de cotidianul britanic The Guardian în 2015 ca un „procuror-șef liniștit și modest care aduce trofeu după trofeu”, și conduce „o lupta împotriva corupției fără rival în țările Europei de Est”.[2] Primul său mandat de șef al DNA-ului a sporit considerabil încrederea în instituție, un sondaj din 2015 aratand că 60% dintre români au încredere în DNA (față de 61% pentru Biserica Ortodoxă Română și doar 11% pentru Parlament).[2][3] În februarie 2016, Kövesi a fost nominalizată pentru un ultim mandat in funcția de procuror-șef de către Ministerul Justiției, pe baza rezultatelor pozitive obținute de DNA sub conducerea acesteia.[4][5] In cel de-al doilea mandat și-a menținut poziția de lider conform unor sondaje [6], conform altora încrederea a scăzut.

Iată cum a fost filmată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în timp ce ministrul Justiției, Tudorel Toader aștepta să ia cuvântul în fața membrilor CSM:

 

https://www.antena3.ro/actualitate/video-cum-a-fost-filmata-kovesi-in-timpul-sedintei-csm-457235.html

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Un scafandru ce schimba lumea prin eroism

Scafandrii sunt adevărați eroi care-și pun în pericol viața pentru a salva vieți prețioase în adâncurile mărilor. Acești profesioniști curajoși se lasă ghidați de inima lor și își asumă riscuri imense pentru a interveni în situații de urgență sau pentru a recupera obiecte pierdute. Un exemplu de astfel de eroism …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …