Wooow, asta da valoare: Sportul, dat pe mâna unui ministru de 31 de ani! Unde le-o fi găsind PSD-ul…

Comunicate de presa

În urmă cu puţin timp, Viorica Vasilica Dăncilă, personaj care va prelua oficial, începând de săptămâna viitoare, funcţia de premier, a anunţat componenţa noului Guvern pe care îl va conduce. Nu sunt nume surpriză, nu sunt apariţii neaşteptate. Nici nu aveau, de altfel, cum să fie. Toţi au un element comun: sunt membri de partid disciplinaţi, oameni de încredere şi, aşa cum am mai scris, pun prinsoare că vor activa în această formulă până la finalul mandatului. Cu condiţia – bineînţeles – de a nu face vreo trăsnaie şi să încapă în ghearele DNA.

Hotărâsem, iniţial, să nu mai fac niciun comentariu, să dau Cezarului ce-i al Cezarului şi să le urez succes, că doar aşa a vrut poporul la alegeri, să fie PSD în tot şi-n toate, însă, în cazul a două nominalizări, chiar nu pot să mă abţin.

Prima dintre ele, care mă interesa foarte mult (doar am petrecut o viaţă în sport), era cea de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Nu l-am agreat prea mult pe Marius Dunca, pe care l-am considerat însă întotdeauna un băiat deştept, politrucul perfect, care îndeplineşte de minune orice misiune încredinţată de partid, indiferent de domeniu. Omul n-avea însă nicio treabă cu sportul, n-a avut nici timp la dispoziţie pentru a demonstra ceva, a înţeles că nu mai este „în cărţi” şi, disciplinat, a făcut pasul înapoi. Fără scandal, fără circ, jos pălăria şi am convingerea că o să-l mai vedem, mai devreme sau mai târziu, în faţa reflectoarelor.

Ia să vedem ce a pregătit Daddy, prin intermediul Vioricăi Vasilica, pentru Sport. Dragi sportivi, antrenori, campioni, preşedinţi, marangozi ori kinetoterapeuţi, nu aţi fi ghicit niciodată: Ioana Bran!

Personal, auzisem de ea, însă nu în contextul sportiv. Cine este Ioana Bran? Prosport, citând presasm.ro, informează că noul ministru de la Tineret şi Sport are 31 de ani, provine din judeţul Satu Mare şi este, din 2016, secretară a Camerei Deputaţilor, nominalizarea fiind făcută chiar de Liviu Dragnea.

Tânăra deputată este fiica cea mică a milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, cele care produc pălinca de export Bran. A intrat în politică în 2010, iar în 2012, a fost aleasă consilier județean pe listele USL Satu Mare. Deține și funcția de preşedinte al Tineretului Social Democrat din Satu Mare şi de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD. Ce-o fi recomandând-o pe Ioana Bran pentru această demnitate? Logic: carnetul de partid şi loialitatea faţă de gruparea Dragnea, însă o fi având habar cu ce se „mănâncă” acest minister? Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene, săli de sport, stadioane, bazine de nataţie… ce-or fi însemnând?

Nominalizarea Ioanei Bran la şefia MTS îmi aduce aminte de un alt moment, petrecut în decembrie 2008, când o altă „duamnă”, Monica Iacob Ridzi, a fost instalată de pedelişti la cârma ministerului Sportului. Mulţi s-au entuziasmat, apreciindu-i discursul emancipat, prezenţa pro-europeană şi mai ales simplul fapt că-i femeie. Ce s-a întâmplat apoi, ştiţi cu toţii: fata avea sarcini „aparte”, trebuia să facă rost de bani pentru partid (o fi făcut şi pentru ea, dar grosul mergea la partid, s-a spus), a riscat, a greşit, a lăsat urme, a fost înhăţată şi a înfundat puşcăria, de unde a ieşit abia la finele anului trecut.

Personal, nu am nicio aşteptare de la acest ministru de 31 de ani. Nu cred că în timpul mandatului său vor fi construite săli de sport, bazine de nataţie, stadioane, nici măcar terenuri de sport pentru şcoli. De performanţă, nu mai poate fi vorba. La Jocurile Olimpice, vom merge cu taxiul…

În privinţa celeilalte nominalizări pe care o comentez, voi fi mai scurt. Cum dracu de n-a găsit PSD, cel mai mare partid din România, o altă persoană pentru postul de vicepremier decât Ana Birchall. Las la o parte scandalul sexual în care numele său a fost vehiculat, în 2008, într-un moment în care se pregătea să preia Ministerul Educaţiei. Acela a fost tranşat de justiţie. Dar nu pot uita „schema cu Geoană”, filmată pe sub mână, cu miile de euro date drept „contribuţie la partid” pentru un loc eligibil. Nimic ilegal, de altfel, însă negocierea ca la piaţă…

În concluzie, asta a vrut poporul, asta avem: echipa Vioricăi Vasilica. Mult succes tuturor!

Actual
Rumble vs Youtube

Andrew Tate: Today will go down in history. Today is the day the internet is changed FOREVER. We attack at 6 pm UTC/GMT The dam will break live. Youtube is going to DIE! RUMBLE is the new video streaming platform. See why in the Tate Speech video.

Actual
Constanta – DIS-Confort Urban! Un oras imposibil de locuit

Constanta – un oras imposibil de locuit! Oras fara apa curenta, cu pene de curent frecvente si cu toate intersectiile in reparatii si un haos general! Multumim RAJA! Multumim Polaris! Multumim tuturor de la DIS-Confort URBAN! Totul in Constanta depaseste orice imaginatie: fara apa curenta 2 zile consecutiv fara curatenie …

Actual
The 41 Tenets Of Tateism

These Are The 41 Tenants On Tateism For A Man To Live By 1) I Believe That Men have The Devine Imperative to become as capable powerful and competitive possible in this life. 2)I reserve my right to my own beliefs and practices them as I see fit and I allow …