Accident grav Ovidiu! Chiar acummmm!!

Actual

Cel mai urat accident….detalii in foto
Atentie la traficul di Ovidiu!Elicopterele SMURD sunt de tipul EC 135, acest model fiind considerat sigur, manevrabil, fiind folosit inclusiv în alte ţări.

Cu o autonomie de aproape 600 de kilometri, aceste aeronave pot zbura cu aproape 300 de kilometri pe oră. Mai mult, ele sunt dotate cu două motoare, un Pratt & Whitney şi un Turbomeca dotate cu sistem de control digital, fiecare de 500 de cai putere.

Două avioane SMURD

De asemenea, în misiunile de slavare mai sunt folosite şi două avioane, unul Piper PA-42 Cheyenne III şi unul Cesna Citation V, acesta din urmă fiind donat statului de către omul de afaceri Ion Ţiriac.

Avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III, fabricat în Statele Unite ale Americii, a fost achiziţionat în anul 2012, ca avion second hand cu 5.500 de ore de zbor efectuate. Acesta este dotat cu echipamente medicale conform standardelor europene pentru a putea efectua misiuni umanitare de salvare a pacienţilor în stare gravă, în regim gratuit pentru întreaga populaţie, pe timp de zi şi noapte în condiţii meteorologice complexe.

Aeronava poate zbura la o altitudine maximă de 10.000 de metri, are autonomie de zbor 3.000 de kilometri şi poate atinge viteza maximă de 560 de kilometri pe oră.

Avioanele de tip Cessna Citation V sunt fabricate în SUA, au o capacitate de şapte-opt pasageri, în afara celor doi membri ai echipajului, şi pot zbura cu până la 796 de kilometri pe oră.

Cu toate acestea, Ministerul de Interne a anunţat joi că toate elicopterele de tip EC 135 să rămână la sol pentru efectuarea de revizii.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat că, dacă vor apărea cazuri foarte grave, vor putea fi folosite avioanele militare de tip Spartan.

Aeronavele SMURD, implicate în şase accidente aviatice

În ultimii 15 ani, şase aparate de zbor care executau misiuni medicale de urgenţă au fost victime ale unor accidente aviatice, iar 14 salvatori au murit în timpul misiunilor, în timp ce alţi nouă au fost răniţi.

Ultimul accident a avut loc în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD din Iaşi s-a prăbuşit în timpul

Actual
Rumble vs Youtube

Andrew Tate: Today will go down in history. Today is the day the internet is changed FOREVER. We attack at 6 pm UTC/GMT The dam will break live. Youtube is going to DIE! RUMBLE is the new video streaming platform. See why in the Tate Speech video.

Actual
Constanta – DIS-Confort Urban! Un oras imposibil de locuit

Constanta – un oras imposibil de locuit! Oras fara apa curenta, cu pene de curent frecvente si cu toate intersectiile in reparatii si un haos general! Multumim RAJA! Multumim Polaris! Multumim tuturor de la DIS-Confort URBAN! Totul in Constanta depaseste orice imaginatie: fara apa curenta 2 zile consecutiv fara curatenie …

Actual
The 41 Tenets Of Tateism

These Are The 41 Tenants On Tateism For A Man To Live By 1) I Believe That Men have The Devine Imperative to become as capable powerful and competitive possible in this life. 2)I reserve my right to my own beliefs and practices them as I see fit and I allow …