Asa arde o masina! O maşină a ARS ca o TORŢĂ, la Costineşti! VIDEO

Auto

Un autoturism a ars ca o torţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 3 spre 4 nogiembrie anul curent, în jurul orei 2.00, pe DN39, în dreptul staţiunii Costineşti. Se pare că acesta a luat foc în mers, însă, din fericire, nu a fost înregistrată nici o victimă. Cadrele medicale ale SAJ au ajuns la faţa locului, dar au precizat că nici o persoană cu a fost rănită. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit cu autospecială şi au lichidat incendiul. Autovehiculul a ars în proporţie de 70%.

O masina a ars in totalitate pe DN 39 in dreptul statiunii Costinesti! Aceasta a luat foc in mers de la un scurtcircuit la instalatia electrica. Nu exista victime!

Posted by Eforie Online on 4 Noiembrie 2017

 

Control electric cablaje si conectica auto sfaturi pentru evitarea scurtcircuitelor la auto!!

Au declanşat cercetările pentru a stabili sursa acestuia. Potrivit primelor date, se pare că ar fi vorba despre un scurtcircuit electric.

Cu acest instrument se pot face masuratori pe circuitele electrice ale masinii pentru a controla daca sunt corecte. Cum se poate face :

– Controlul de continuitate:
Conditia de masurare la un control de continuitate : Conectorii de la bateria auto, sa fie debransati.
Controlul de continuitate consta in a masura rezistenta unei legaturi filare.

Este corect atunci cand R este mai mica sau cel putin egala cu 1 Ohm , dar in general valoarea este cuprinsa intre 0.3 si 0.5 Ohm.

Daca R este mai mare de 1 Ohm, legatura este oxidata.

A nu se confunda R nula ( 0 Ohm : legatura asa- zisa perfecta) cu R rezistenta infinita (OL : Open Line, o rezistenta infinita corespunde unui fir taiat, trecerea de curent nu este deci posibila.

– Controlul pentru un scurtcircuit la masa:
Consta in a verifica ca o legatura filara nu atinge masa.

Un control al izolarii fata de masa se poate face cu ohmetrul sau voltmetrul.
Cu ohmetrul :
Este corect atunci cand R este egala cu OL (infinit) intre linia controlata si masa.
Daca R est egala cu 000,2 Ohm, exista un scurt circuit cu masa.
Cu voltmetrul :
Este corect atunci cand U este egala cu 0 V inte linia controlata si plusul bateriei.

Daca U este egala cu tensiunea bateriei exista scurtcircuit la masa.
– Controlul pentru un scurtcircuit la plus :
Consta in a verifica daca o legatura nu atinge la plus.
Acest control trebuie facut numai asupra unui circuit inchis.

Este corect cand U este egala cu 0 V intre linia controlata si masa.

Daca U este egala cu tensiunea bateriei exista scurt circuit la plus.

– Controlul pentru caderile de tensiune :
Consta in a verifica ca alimentarea unui receptor este sensibil egala cu tensiunea furnizata de catre generator.

Este corect cand U masurata este aproximativ egala cu tensiunea bateriei.

Daca U masurata este mai mica decat tensiunea bateriei, avem o cadere de tensiune.

– Control pentru scurtcircuit mutual :
Se face cu ohmetrul iar conditia de masurare : Conectorii de la bateria auto, debransati.
Consta in a verifica ca doua sau mai multe fire nu se ating intre ele.

Este corect cand R intre cele doua fire este egala cu infinit (OL).

Daca R este egala cu 000.2 Ohm, exista un scurtcircuit.


Operatia trebuie repetata de atatea ori cate fire sunt in fasciculul banuit de scurt.

De cele mai multe ori,pe o masina este greu de impartit lucrurile in albe si negre dintr-o singura masuratoare pentru ca desi ceea ce ai scris este corect din punct de vedere electric,nu tine cont de faptul ca pe masina sunt foarte multe noduri electrice iar o singura masuratoare poate fi alterata de acest fapt.Cel mai bun exemplu este cazul becurilor care nu sunt putine,o masuratoare a unui circuit cu un grup de becuri in paralel,va pacali aparatul,este mult mai precisa masurarea curentilor,astfel incit daca se cunosc consumatorii,tensiunea bateriei verificata in prealabil si curentul masurat ,se verifica daca curentul masurat este egal cu cel determinat matematic cu legea lui ohm.Daca avem 2 becuri de 55w in paralel,curentul prin ramura care le alimenteaza va fi de cca 9,2A,daca avem diferente mari de curent in sus sau in jos ne arata fie ca avem un consumator in plus fie un circuit deschis(de exemplu un bec ars).Personal folosesc de cele mai multe ori combinata de 2 aparate de masura,unul pe tensiune unul pe curent,de multe ori pe masina nu poti masura pe ambele capete un fir ,fie ca intra undeva in bord ,fie ajunge in motor intr-un punct inaccesibil,sau de multe ori pur si simplu nu stii unde ajunge.Valorile indicate de tine ca si rezistenta la scurtcircuit nu sunt valabile in orice context,de exemplu aparatele de masura mai cu pretentii „simt”inclusiv rezistenta din conductorul testerelor astfel ca atunci cind pui in scurt fisele nu va indica 0 ci 0.3-0.4 functie de calitate conductorului si starea bateriei aparatului de masura.Fata de explicatia fenomenului de scurtcircuit,as avea o completare:de multe ori pe masina apare un consum mai mare fie pentru ca un consumator este alimentat desi nu ar trebui sa fie in acel moment( de exemplu defectarea manetei de la blocul de lumini,caz in care desi pirghia nu e pe pozitia de aprins farurile sunt aprinse) fie un dispozitiv defectat care are o rezistenta interna mica dar de cele mai multe ori cu valori de citiva ohmi,nu obligatoriu 0,iar aici masuratorile trebuie interpretate, o rezistenta interna de 1 ohm inseamna consum de 12-13 A functie de tensiunea bateriei si inseamna un curent deja foarte mare,la o rezistenta de 0,2 cum ai spus curentul e de 60A la o tensiune nominala de 12v, din 2 valori care pot fi intilnite la o componenta arsa curentii generati pot avea valori foarte diferite,cazul scurtcircuitelor apar mai des dupa un „meserias” care nu stie ce face sau cazul firelor care au un traseu pe linga motor,sasiu sau componente de legate la masa si prin vibratii se freaca de metal pina se uzeaza camasa de plastic si conductorul poate sa atinga metalul.

 
Daca sunt colegi de forum care au probleme electrice si vor sa ceara ajutor pentru a le remedia,putem ajuta dar cred ca nu este indicat in cazul celor care nu au niste notiuni minime de electricitate, e greu de indrumat daca ai date gresite plusa ca o gresala la masurare poate fi fatala pentru electronica masinii sau aparatul de masura.

 

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Un scafandru ce schimba lumea prin eroism

Scafandrii sunt adevărați eroi care-și pun în pericol viața pentru a salva vieți prețioase în adâncurile mărilor. Acești profesioniști curajoși se lasă ghidați de inima lor și își asumă riscuri imense pentru a interveni în situații de urgență sau pentru a recupera obiecte pierdute. Un exemplu de astfel de eroism …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …