Taxa pentru samsarii de maşini. Guvernul vrea să facă rost de bani din asta…

Auto

Maşinile second hand se vor scumpi de anul viitor. Guvernul îi va obliga pe cei care vând mai mult de două autoturisme într-un an să plătească un impozit de 10%, pentru veniturile obţinute.

Iar românii cu bani puţini, vor fi victime colaterale, pentru că vor da câteva sute de euro în plus, pentru o maşină la mâna a doua. Într-un târg auto din Capitală, cele mai multe maşini costa sub 10.000 de euro. Orice taxă în plus va mări preţul.

Nicolae Răgălie, director târg de maşini: ″Acesti vânzători nu au venituri foarte mari pentru că piaţa nu permite să-şi pună adaosuri foarte mari, ei îşi pun adaos de 4-500 de euro la o maşină. Probabil că şi ei vor adăuga în funcţie de această taxa 50-100 de euro în plus la fiecare maşină.”

Guvernul vrea ca persoanele care vând mai mult de două maşini pe an să achite 10% impozit din veniturile obţinute. Guvernul spune că legea trebuie schimbată pentru că Fiscul a găsit mulţi romani care NU sunt înregistraţi fiscal şi care au tranzacţionat, fiecare, între 10 şi 50 de maşini într-un singur an. Mai precis, inspectorii au identificat peste o mie de romani care au înmatriculat mai mult de 3 autoturisme fiecare. Iar 60 de persoane deţineau câte 50 de maşini rulate fiecare.

Adrian Benta, specialist fiscal: ″Este clar, pe româneşte, că vrea să impoziteze samsarii de maşini. Probabil vor fi prinşi 1-2-5 români cu sume mai mari, apoi restul vor merge mai departe, e greu de combătut acest fenomen. Este o goană generalizată după bani la buget.″⁣

Noile reguli pentru comerţul cu maşini vor fi decise în următoarea şedinţă de Guvern. Totodată, Executivul vrea să introducă şi o taxă de poluare. Împreună, aceste măsuri vor frana vânzările de maşini la mâna a doua, ajunse la un maxim istoric.

Articol despre tepe auto aici…

În primele nouă luni ale acestui an, 378.000 de maşini second hand au fost înmatriculate, cu 70% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Odată cu ele, creşte şi vârsta medie a maşinilor aflate în circulaţie, care acum a ajuns la 13 ani, aproape dublu faţă de acum un deceniu. Nu recomandam masurile acestea!

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …